Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Yleistä


Toimeentulo muodostuu pääasiassa työstä saatavasta ansiotulosta, opintoetuuksista tai työttömän työnhakijan perusturvasta.

Opintoetuudet
Päätoimiselle opiskelijalle on turvattu toimeentulo Kelan opintoetuuksilla. Näitä etuuksia ovat opintotuki, koulumatkatuki, opintolainavähennys, aikuiskoulutustuki ja opintolainan korkoavustus. Lisätietoja opintoetuuksista Kelan nettisivuilta.

Työttömyyspäiväraha tai työmarkkinatuki
Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneella on mahdollisuus hakea työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Etuuden saamiseen vaikuttaa mm. hakijan työhistoria, ikä, koulutus ja perheen varallisuus. Lisätietoja Kelan nettisivuilta.

Toimeentulotuki
Toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto tilanteissa, joissa henkilön tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotukea joutuu hakemaan joka kuukausi sosiaaliasemilta toimeentulotuen asiakaspalvelupisteistä. Lisätietoja Asikkalan kunnan, Hartolan kunnanHeinolan kaupungin, Hollolan kunnan, Lahden kaupungin, Nastolan kunnan ja Orimattilan kaupungin nettisivuilta.

Yleinen asumistuki ja opintotuen asumislisä
Pienituloisilla on mahdollisuus hakea Kelasta valtion rahoittamaa tukea osaan asumiskustannuksista. Asumistuen määrään vaikuttavat mm. asunnossa asuvien määrä, asunnon sijaintikunta ja pinta-ala, asumismenot, kuukausitulot ja omaisuus. Voit arvioida mahdollisuutesi saada yleistä asumistukea tai opintotuen asumislisää käyttämällä Kelan laskentaohjelmaa. Lisätietoja Kelan nettisivuilta.

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti