Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 


Nuori Kulttuuri esittely

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuuri -tapahtumissa vuorottelevat vuosittain musiikki SOUNDS, tanssi MOVES ja teatteri TEATRIS.

Vuonna 2019 Nuori Kulttuuri tapahtuman valtaa TEATRIS  ja valtakunnallinen tapahtuma pidetään Jyväskylässä 24. - 26.5.2019. Valtakunnalliseen tapahtumaan Päijät-Hämeen edustajat valitaan omassa aluetapahtumassa, joka järjestetään Lahdessa 30.3.2019. Tapahtumapaikkana on Vaahterasali, Aleksanterinkatu 26, 15140  Lahti.

Nuori Kulttuuri aluetapahtuman järjestävät Heinolan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan Nuorisopalvelut.

Lisätiedot
Lassi Puodinketo

lassi.puodinketo@hollola.fi

 

Nuori kulttuuri - Etusivulle

www.nuorikulttuuri.fi      

Nuori Kulttuuri uutisia


Moves tanssitti nuoria

18.3.2017

Nuori Kulttuuri MOVES – tanssitapahtuma kokosi lauantaina 18.3. Wanhalle Teatterille melkein 250 tanssin harrastajaa Asikkalasta, Heinolasta, Hollolasta, Lahdesta ja Orimattilasta. Tanssijat olivat 10–20 -vuotiaita ja edustettuna olivat katutanssi, nykytanssi, etniset tanssit, sekä jazz- ja showtanssi.
Raatilaiset, tanssiopettajat Katja Hallio ja Toni Keski-Liikala antoivat jokaiselle tanssiryhmälle palautetta esityksestä, sekä päättivät seitsemän esitystä, jotka lähtevät edustamaan Päijät-Hämettä valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Moves – tapahtumaan Rovaniemelle.
Raadin mielestä alueelta löytyy monipuolista osaamista lähtökotien erilaisuudesta huolimatta, sillä osa tanssijoista oli aloittelijoita, osa jo pidempään tanssia harrastanut. Upeista esityksistä Päijät-Hämeen edustajiksi he valitsivat Lahdesta Lahti Dance Academyn Jungle Baez - ja Lahti Kingz -ryhmän, Lahden Tanssiopiston Nykytanssi jatko 5 - ja Tanssin erikolaiset -ryhmän sekä Tanssikoulu HC2.0 Primus 2 -ryhmän. Hollolasta Rovaniemelle matkaa Mattien ja Maijojen juniorit ja CHTTeens.
Kunniamaininnan sai Möysän Nuorisoseuran Dash – tanssiryhmä.

Lisätietoja
Piia Kojola
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 559 4124
 


Moves 18.3. Wanhassa Teatterissa

8.3.2017

Nuori Kulttuuri MOVES -tanssikatselmukseen on ilmoittautunut mukaan 27 tanssiryhmää Asikkalasta, Heinolasta, Hollolasta, Lahdesta ja Orimattilasta. Suuren kiinnostuksen vuoksi MOVES järjestetään Wanhassa Teatterissa Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa, Ståhlberginkatu 4B, Lahti.
Yleisö pääsee seuraamaan myös tanssikatselmusta, tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aikataulu
13.00 Beautiful Disaster, Lahti Dance Academy
13.10 PRO Lil, Möysän Nuorisoseura
13.20 Rubiinit
13.30 HC2.0 Primus 2, Tanssikoulu HC2.0
13.40 Bebi Gurls Crew, Lahti Dance Academy
13.50 Heinolan Tanssikerho Video-/Showryhmä
14.00 Tanssin erikolaiset, Lahden Tanssiopisto
14.10 Dash, Möysän Nuorisoseura

14.40 Youngbloodz, Lahti Dance Academy
14.50 Lahti Kingz, Lahti Dance Academy
15.00 NonStop, Möysän Nuorisoseura
15.10 Jungle Baez, Lahti Dance Academy
15.20 Sistahood, Lahti Dance Academy

15.50 Pro Big, Möysän Nuorisoseura
16.00 Nykytanssi Jatko 5, Lahden Tanssiopisto
16.10 AlfaGirls
16.20 7girls, Wellamo-opiston Tanssitaiteen perusopetus
16.30 Lahden Tanssiopiston nykytanssi oppilaat teinit

17.00 CHTTeens
17.10 Mattien ja Maijojen Juniorit
17.20 Samut ja Saarat, Hollolan Nuorisoseura
17.30 Rytmiikka tanssistudio
17.40 CHTDancers
17.50 Mattien ja Maijojen Midit
18.00 Ellit ja Eemelit
18.10 Snow Samba, Lahden Samba Maracanã

18.20 Jummit, Lahden Aurinkoisten jatkotanssiryhmä
 

Lisätiedot
Piia Kojola
Lahden nuorisopalvelut
p. 050 559 4124
etunimi.sukunimi@lahti.fi


Moves kutsuu nuoret näyttämään tanssitaitonsa

19.1.2017

Nuoret tanssijat pääsevät näyttämään taitonsa Päijät-Hämeen Nuori Kulttuuri Moves -aluetapahtumassa Lahdessa Teatteri Vanhassa Jukossa lauantaina 18. maaliskuuta. Katselmuksenomaisesta tapahtumasta valitaan maakunnan edustajat valtakunnalliseen Moves-tanssitapahtumaan, joka järjestetään toukokuun lopussa Rovaniemellä.

Osallistua voivat vähintään kolmen tanssijan ryhmät enintään kuuden minuutin pituisella esityksellä. 10–15-vuotiaat ja 16–20-vuotiaat esiintyvät omissa sarjoissaan. Tanssilajit ovat baletti, nyky-, katu-, show-, jazz- ja kansantanssi sekä muut etniset tanssilajit. Baletissa hyväksytään myös soolo- ja pas de deux -esitykset. Aluetapahtuman sähköinen ilmoittautuminen päättyy 19.2. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Moves-aluetapahtuman järjestämisestä vastaavat Lahden seudun kuntien nuorisopalvelut yhdessä. Edellisellä kerralla samaiseen aluetapahtumaan osallistui liki 300 tanssijaa. Tanssitapahtuman kanssa vuorottelevat vuosittain muut Nuori Kulttuuri -tapahtumat, jotka ovat teatteriin painottuva Teatris ja musiikkiin painottuva Sounds. Ympäri Suomen järjestettäviä Nuori Kulttuuri -tapahtumia koordinoi Nuori Kulttuuri -säätiö.

Lisätietoja

Piia Kojola
Lahden nuorisopalvelut
p. 050 559 4124
etunimi.sukunimi@lahti.fi

www.nuorikulttuuri.fi

 


Nuori Kultturi Moves 2017

9.11.2016

Vuoden 2017 valtakunnallisen MOVES nuorten tanssitapahtuman järjestää Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut yhdessä Nuori Kulttuuri -säätiön kanssa 26.-28.5.2017. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Marko Keränen.
Valtakunnallisen tapahtuman osallistujat valitaan kevään aikana eri puolella Suomea järjestettävistä tanssin aluetapahtumista. Päijät-Hämeen aluetapahtuma järjestetään Lahdessa 18.3.2017 Teatteri Vanhassa Jukossa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ja se avautuu 2.1.2017.

MOVES on tarkoitettu kaikille 10-20 -vuotiaille tanssia harrastaville nuorille. 10-15 -vuotiaat ja 16-20 -vuotiaat esiintyvät omissa sarjoissaan. Tapahtumiin voivat osallistua vähintään kolmen nuoren tanssijan ryhmät enintään 6 minuutin pituisella esityksellä. Tanssilajit ovat nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, missä muista lajeista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux -esitykset. Tapahtumiin eivät voi osallistua tanssin ammatillisessa koulutuksessa (2. aste ja korkeakoulu) opiskelevat.

Nuori Kulttuuri -tapahtumiin kuuluu vahva koulutuksellisuus ja kaikki ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadin palauteen.

Lisätiedot Päijät-Hämeen aluetapahtumasta

Piia Kojola
Lahden nuorisopalvelut
p. 050 559 4124


Lahden nuorten teatteriryhmät loistivat Vaasassa

29.5.2016

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapaja ja Lahden Nuorisoteatteri edustivat viikonloppuna Päijät-Hämettä valtakunnallisessa Nuori Kulttuuri Teatris katselmuksessa Vaasassa.  Kaupunkiin oli kokoontunut 10 – 25 vuotiaita teatterinharrastajia ympäri Suomen. Viikonlopun aikana nähtiin 60 teatteriesitystä.

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapaja palkittiin sunnuntaina Teatriksen päätösjuhlassa 1000 euron stipendillä. Teatris raati kertoi Tunto – esityksen olevan kannustin unelmien tavoittelemiseen. Ryhmällä oli esimerkillistä ryhmätyöskentelyä ja läsnäoloa. Draamapajan ohjaajina toimivat Auli Wallenius ja Lauri Keskiväli


Kunniakirjan sai Lahden Nuorisoteatteri loistavista näyttelijäsuorituksista yhdessä teatterin vaikeimmista tyylilajeista, musiikkiteatterista. Nuorilla näyttelijöillä on merkittävää komediantajua ja musikaalisuutta, jonka he osoittivat Räsynukke näytelmässään. Nuorisoteatterin ohjaajana toimii Sanna Parviainen.


Päijät-Hämeen Teatris edustajat valittiin Pikkuteatterilla

19.3.2016

Lahden Nuorisoteatteri ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapaja valittiin Nuori Kulttuuri Teatris aluekatselmuksessa 19.3. Päijät-Hämeen edustajiksi Teatriksen valtakunnalliseen tapahtumaan Vaasaan.
Teatris raatilaiset käsikirjoittaja Outi Keskevaari ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Lassi Puodinketo kertoivat, että esitykset olivat syntytavoiltaan ja kohdeyleisöltään aivan erilaisia. Taso oli korkea ja esitykset laadukkaita. Nuoret tekivät raatilaisiin vaikutuksen läsnäolollaan ja ryhmätyöskentelyllään.

Lahden Nuorisoteatteri osallistui Teatrikseen Räsynukke-näytelmällään, jonka on ohjannut Sanna Parviainen. Näyttelijät ovat yläkouluikäisiä.
Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapaja osallistui Teatrikseen Tunto -näytelmällä, Auli Wallenius ja Lauri Keskiväli.  Näyttelijät ovat 19 – 24-vuotiaita.

Aluetapahtuman järjesti Lahden, Hollolan, Asikkalan ja Orimattilan nuorisopalvelut.

Lisätiedot
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
Piia Kojola, puh. 050 559 4124


Teatris siirtyy 8-salilta Pikkuteatterille

10.3.2016

Nuori Kulttuuri Teatris Päijät-Hämeen aluekatselmus järjestetään lauantaina 19.3.2016 Lahdessa Pikkuteatterilla, Loviisankatu 8. Tapahtumaan osallistuu kaksi lahtelaista näytelmäryhmää.

Teatriksen aloittaa klo 11 Lahden Nuorisoteatteri Räsynukke – näytelmällään. Räsynukke on hellyttävä tarina ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Tavaratalon leluosastolla ei nukuta, vaan lelut heräävät yöllä eloon. Vanha räsynukke yrittää sopeutua modernien lelujen maailmaan, mutta kaikki eivät ole valmiita hyväksymään häntä joukkoonsa. Näytelmän on ohjannut Sanna Parviainen.

Toisena esityksenä nähdään Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapajan Tunto – näytelmä klo 12.45. Näytelmän on ohjannut Auli Wallenius ja Lauri Keskiväli.  Draamapajassa nuoret tutustuvat taiteen ja kulttuurin tekemiseen 5 kuukauden mittaisen työkokeilujakson aikana. Tunto on ryhmän itse käsikirjoittama esityksellinen kokonaisuus vuorovaikutuksesta ja kohtaamisesta.

Aluekatselmuksesta Teatris raatilaiset käsikirjoittaja Outi Keskevaari ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Lassi Puodinketo valitsevat edustajan Teatriksen valtakunnalliseen tapahtumaan Vaasaan toukokuun lopulle.

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan ja ovet aukeavat klo 10.30. Tapahtuman järjestää Lahden, Hollolan, Asikkalan ja Orimattilan nuorisopalvelut.

Lisätiedot:
Piia Kojola
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 559 4124
etunimi.sukunimi@lahti.fi


Nuori Kulttuuri TEATRIS 2016

30.11.2015

Päijät-Hämeen aluetapahtuma järjestetään Lahdessa 8-salilla lauantaina 19.3.2016. Lue TEATRIKSEN säännöt ja ilmoittaudu mukaan 1.12.2015 - 21.2.2016.
Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.


Apulanta yllätysvieraili Sounds-katselmuksessa 8-salilla

20.3.2015

Nuori Kulttuuri Sounds -aluekatselmukseen Lahteen 14.3. esiintymään saapuneet nuorten musiikkiryhmät kokivat melkoisen yllätyksen, kun Apulanta-yhtyeen Toni Virtanen ja Sipe Santapukki ilmestyivät Nuorisokeskuksen 8-salin lavalle kesken Just Another -bändin soundcheckin. Tempaus videoitiin ja se esitetään 21.3. Veikkauksen lottoarvonnan yhteydessä.

Konkareiden antamasta tsemppauksesta huolimatta Just Anotherin esitys ei ihan onnistunut vakuuttamaan katselmuksen raatia, joka valitsi Päijät-Hämeen edustajiksi valtakunnalliseen tapahtumaan Lahden konservatorion kanteletrion, Nastolan Pikkupelimannit ja Death Mex –yhtyeen.

Valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Sounds -nuorten taiteilijoiden musiikkikatselmus järjestetään toukokuussa Porvoossa. Päijät-Hämeen aluekatselmuksen järjestelyistä vastasivat Lahden seudun kuntien nuorisopalvelut yhdessä. Kaikkia Nuori Kulttuuri -tapahtumia koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön Nuori Kulttuuri -säätiö. Tänä vuonna Sounds-musiikkitapahtumiin liittyy Veikkauksen ja Apulanta-yhtyeen yhteistyössä järjestämä kilpailu, jossa haetaan sanoitusta Apulannan tulevalle biisille.


Sounds-edustajat valitaan lauantaina Lahdessa

12.3.2015

Nuori Kulttuuri Sounds -aluekatselmus järjestetään Lahdessa Nuorisokeskuksen 8-salissa lauantaina 14.3. kello 14 alkaen. Taitojaan esittelemään on ilmoittautunut yhteensä seitsemän nuorten muodostamaa musiikkiryhmää Hollolasta, Lahdesta ja Nastolasta. Yleisölle avoin tapahtuma tarjoaa esityksiä kansanmusiikista metalliin.

Tapahtumaan osallistuvien esitysten joukosta valitaan Päijät-Hämeen edustajat toukokuussa Porvoossa järjestettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Sounds -nuorten taiteilijoiden musiikkikatselmukseen. Valinnat suorittaa raati, jonka vakuuttamiseen kullakin ryhmällä on aikaa kymmenen minuuttia. Jokainen ryhmä saa esityksestään palautetta, jota antavat raadissa istuvat musiikkimiehet Hannu Kella ja Antti Aatamila. Aluekatselmuksen järjestää Lahden seudun kuntien nuorisopalvelut yhdessä.

Nuori Kulttuuri -tapahtumien vuosittain vaihtuvina teemoina ovat tanssi, teatteri ja nyt vuorossa oleva musiikki. Tapahtumia koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön Nuori Kulttuuri -säätiö. Tänä vuonna Sounds-musiikkitapahtumiin liittyy Veikkauksen ja Apulanta-yhtyeen yhteistyössä järjestämä kilpailu, jossa haetaan sanoitusta Apulannan tulevalle biisille.

Lisätietoja

Piia Koponen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Nuorisokeskus
p. 050 559 4124
etunimi.sukunimi@lahti.fi
www.nuori-x.net/nuorikulttuuri

 

Lue koko uutinen

Sanoita Apulannan biisi!

23.2.2015

Veikkaus ja Apulanta yhteistyössä Nuori Kulttuurin kanssa järjestävät nuorille suunnatun kilpailun, jossa haetaan sanoitusta Apulannan tulevalle biisille. Kilpailu on kaikille nuorille avoin ja voittajan valitsee Apulanta.

Lue koko uutinen

Vanhemmat arkistoidut uutiset löydät täältä.
 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti